Аржентинецът Лионел Меси коментира пред медии преди финала за Купата на Лигите в САЩ, важни моменти от неговата кариера.

Носителят на всички най-ценни трофеи във футбола и неговият Интер Маями излизат срещу Нешвил във финала на пореден турнир с негово участие. Мачът е в неделя от 4:00 часа сутринта българско време.

"Ние се бяхме подготвили да се състезаваме и да постигнем това, защото мислим, че сме способни. От началото на това състезание знаехме, че започваме от нулата, с нов треньор и нови играчи като мен. Знаехме, че това е шанс да започнем да променяме нещата след последните резултати“, заяви "Бълхата".

36-годишната суперзвезда коментира и трансфера от Барселона в Пари Сен Жермен през 2021-а година.

"Беше трудно да напусна Барселона и да отида в ПСЖ. Трансферът ми в ПСЖ никога не е бил планиран. Не исках да напускам Барселона.Да се преместя в Маями пък беше абсолютно различно. Много съм щастлив за решението, което взехме, не само от спортна гледна точка. Радваме се на преживяването, града и приема от хората Не само в Маями, но в Съединените щати като цяло“, добави той.

Рекордьорът по индивидуални отличия във футбола беше попитан и за очакванията за спечелване на рекордна осма "Златна топка".

“Златната топка“? Никога не й отдавам такова внимание, предпочитам отборните трофеи. Не мисля за това, ако се случи, добре, ако ли не, не се е случило нищо.

Спечелих Световната купа, която е най-важният трофей в кариерата ми. След това вече нищо не ме интересува“, категоричен беше Меси.

"Вече спечелих и постигнах всичко във футбола и сега само се наслаждавам на момента“, добави още световният шампион.