Старши треньорът на Севиля - Хосе Луис Мендилибар, говори на официалната пресконференция преди утрешния мач за Суперкупата на Европа. "Андалусийците", които спечелиха Лига Европа през миналия сезон, ще се изправят срещу носителя на трофея от Шампионска лига - Манчестър Сити. Двубоят ще се проведе в Пирея, Гърция, в сряда от 22:00 часа българско време.

"Искам да сме постоянни и да имаме идентичност без значение срещу кого играем. Трябва да сме достатъчно смели, за да не изневерим на начина си на игра. Ако променим нещо, е много вероятно да сгрешим", сподели Мендилибар.

“Началото на сезона дойде твърде рано и това със сигурност затруднява всички отбори, защото селекцията не е приключила. Играчите обаче са развълнувани от предстоящия мач и са силно амбицирани да покажат какво могат. Този двубой ще бъде различне от предишните ми мачове срещу Пеп Гуардиола. Това е финал и вярвам, че можем да го спечелим. Арсенал имаше по-лоша статистика срещу Манчестър Сити, отколкото аз срещу Пеп, но ги победи за “Къмюнити Шийлд", подчерта испанецът. 

"Сити са фаворити, но ние не сме дошли тук на почивка или екскурзия. Искаме да спечелим трофея. Знаем, че се изправяме срещу най-добрия отбор в Европа. Ще се опитаме да ги изненадаме, но трябва да сме отлично подготвени както физически, така и психически", добави Мендилибар.