Подготовката на отбора върви по план. Виждам позитиви от работата. Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов.

Специалистът говори за подготовката на националния отбор за предстоящото Европейско първенство, на което България е и един отк домакините.

"Нещата вървят нормално – каза Константинов. - Изиграхме вече три контроли, остават ни още две до началото на първенството. С много малко изключения в разширения състав няма травми. Ники Колев получи една нелепа травма на първата контрола. Иначе  други съществени проблеми нямаме. Надяваме се да успеем да го възстановим до първенството“.

Константинов похвали играчите за старанието им в тренировките.

“Има позитив в играта ни, виждат се някои неща, които се опитвахме на тренировките да подобрим, работейки и върху слабостите, които сме видели през периода на Световната лига – посочи Константинов.  - Задачата е да се изчистят по-слабите  звена в играта на отбора и да се работи върху елементи, които все още ни липсват“.

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол говори и за допълнителното напрежение върху играчите заради домакинския фактор.

"Публиката помага, но и сковава – заяви Пламен Константинов. - Има един момент на преодоляване на това сковаване, особено при състезатели, които излизат за първи път и усетят атмосферата на пълната зала. Тя е специфична, публиката е много близко. Надявам се този момент на привикване на отбор към публика да бъде по-бързо преодолян“.

Специалистът бе категоричен, че и двата предстоящи турнира за отбора – олимпийската квалификация и Европейското първенство, са еднакво важни.

"Европейското първенство, дори с оглед че сме съдомакини с Италия, мисля че е много важен форум – посочи селекционерът. - За мен това ще е най-големия спортен форум, който ще се проведе в България тази година. Имаме нужда от една малка стъпка в позитивна посока – изобщо волейбола ни, всички които работят за него, федерацията, спонсорите имат нужда да я видят, ще се постараем да я направим“.