В Национална футболна база "Бояна“ се състоя традиционната предсезонна среща на ръководството на БФС с клубовете от системата на женския футбол, по време на която бе изтеглен жребият за новия сезон в Държавното първенство.

На събитието присъстваха президентът на АФЛ и член на изпълкома на БФС Румян Вълков, директорът на направление "Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, секретарят на СК към БФС Неделчо Михайлов, председателят на Комисията по женски футбол Валентин Христов, мениджър на направление "Женски футбол“ Дойчин Бахов, както и представители на клубовете участници в първенството.

Румян Вълков и Неделчо Михайлов запознаха отборите с новите изисквания за участие в Държавното първенство за жени, което вече ще се администрира от Спортно-техническата, Дисциплинарната и останалите комисии, отговарящи за всички държавни първенства в структурите на БФС.

"Амбицията е да повишим още повече нивото на женското ни първенство, затова и подходът към всички административни въпроси и изисквания е все по-професионален. Убеден съм, че БФС и клубовете ще положат всички усилия, за да станем свидетели на един наистина качествен шампионат през този сезон“, заяви Вълков.

Сезонът в женския ни футбол ще стартира на 2 септември, а трансферите, картотекирането и обслужването на двубоите от шампионата ще става по електронен път. В първенството ще участват 14 клуба.