В първия си мач на ниво АТР, след като спечели титлата на "Уимбълдън", световният номер едно в мъжкия тенис Карлос Алкарас дебютира на "Мастърс 1000" турнира в Торонто, Канада с победа.

Испанецът се наложи трудно над американеца Бен Шелтън с 6:3 и 7:6. Тенисистът от САЩ успяваше да затруднява Алкарас със своя сервиз. Испанецът спечели първия сет, след като използва единствената си точка за пробив.

Във втората част на двубоя Бен Шелтън не даде възможност на Карлос Алкарас да го пробие и двубоят стигна до тайбрек, в който обаче лидерът в ранглистата на АТР натрупа ранна преднина, която задържа и затвори мача след 7:3 точки.

На осминафиналите Карлос Алкараас ще играе с финалиста от миналата година Хуберт Хуркач, който постигна обрат във втория кръг срещу Миомир Кецманович и го победи с 5:7, 6:3 и 6:0.

Бившият лидер в световната ранглиста - Анди Мъри, също продължава към следващата фаза, след като се наложи след близо три часа над Макс Пърсел с 2:1 сета.

Следващият съперник на британеца е седмият поставен Яник Синер, който отстрани сънародника си Матео Беретини след победа с 6:4 и 6:3. Петият в схемата на турнира в Торонто Холгер Руне отпадна, след като загуби от Маркос Хирон с 1:2 сета.