Последният старши треньор, който изведе Левски до шампионската титла на България - Емил Велев, е част от делегацията на "сините", която пътува за Израел с отбора.

Утре 26-кратните първенци на България гостуват на израелския вицешампион Апоел Беер Шева в първи мач от сблсъка им от трети предварителен кръг на Лига на конференциите.

Столичният тим вече кацна в Израел, а ето какво каза "Кокала" в Беер Шева:

“Чувствам Израел като моя втора родина, все пак изкарах доста дълго време тук със семейството си. Все едно съм си в България. Разбира се, че Левски има шанс срещу Апоел, стига играчите да са мотивирани, концентрирани и агресивни. Това е израелският футбол днес, а и винаги е бил такъв. Левски притежава добри футболисти с добри качества. Мисля, че може дори да се победи", заяви Велев.

"През последните няколко години Апоел Беер Шева смъкна качеството и не е същият отбор, както преди. Все пак, завършиха на второ място миналия сезон Продадоха доста футболисти, но взеха и добри заместници. Мисля, че шансовете са равни, а надеждата ми е да победим с един гол. Трябва да сме позитивно настроени и да има добро настроение, но когато дойде време за игра да сме сериозни. Прогнозата ми е 0:1. Домакините ще създадат сериозна атмосфера, те имат буйни фенове, но на “Герена" и нашата публика ще ни помогне", допълни Велев.