Нотингам Форест обяви привличането на вратаря Мат Търнър от Арсенал. 29-годишният американски национал подписа договор за 4 сезона. Той може да дебютира още през уикенда именно срещу досегашния си отбор. В събота "артилеристите“ приемат Форест от 14:30 часа.

Търнър прекара един сезон в Арсенал, след като преди това бе част от Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. В последните 12 месеца футболистът участва в 7 мача от всички турнири с екипа на лондончани. В тях получи един жълт картон, допусна 4 попадения и запази мрежата си суха 4 пъти за 630 минути на терена.

В същото време нотингамци са във всекидневна връзка с Манчестър Юнайтед за техния вратар Дийн Хендерсън. Той бе под наем на "Сити Граунд“ последният сезон. Клубът желае да има двама равностойни състезатели на въпросната позиция след напускането на Кейлор Навас, който също изкара наем от ПСЖ в Нотингам.

В момента Хендерсън се възстановява от дълготрайна контузия, която получи миналият сезон и още не е готов за игра. Той обаче е оставил добри впечатления от изявите си на терена и клубното ръководство се надява на нов наем от "червените дяволи“ със задължително откупуване или директна продажба сега.

Другите две имена, които са в списъка на Нотингам Форест са Уейн Хенеси и Итън Хорват.