Българският лекоатлет Божидар Саръбоюков, който спечели сребърен медал в дългия скок на Европейското първенство до 20 години, беше много щастлив от постигнатото на форума, продължаващ  в Израел.  

19-годишният талант постигна цели 5 опита над границата от 8 метра, която не беше прескачал в официално състезание, с което подобри и националния рекорд.

"Винаги е било мечта за мен да скоча над 8 метра и това беше моята основна цел в това състезание. Но никога не съм си представял, че всеки един от скоковете ми ще бъде над 8 метра и ще подобря с 25 сантиметра личното ми постижение. Нямам идея как точно се получи. Тренирах много здраво през последния месец и бях изцяло концентриран върху това първенство. Гледах много скокове с треньора ми и анализирахме техниката ми. Бях наистина гладен да скачам и да се състезавам и това и направих. Не знам къде ще участвам до края на сезона, но се надявам да се представям добре във всеки старт. Един сантиметър между мен и Фурлани - не съм очаквал да бъда толкова близо до Матиа. Възхищавам му се, той е страхотен атлет и боец и се надявам отново да се срещнем в сектора много скоро", коментира Саръбоюков, който преди два дни навърши 19 години.