Манчестър Юнайтед представи третия си екип за новия сезон чрез легендата си Рой Кийн. Фланелката е бяла, а по нея инициалите на "Адидас“, “Team Viewer" и емблемата на клуба са в червено, както и частта около врата.

Шарките са вдъхновени от гостуващия и резервния екип на отбора от първия триумф на "червените дяволи“ във ФА Къп през сезон 1908/1909.

Кийн участва в кратък филм при презентацията. Това е първа негова медийна изява с цветовете на Манчестър Юнайтед от ноември 2005 година, когато напусна англичаните по взаимно съгласие.

"Манчестър Юнайтед и "Адидас“ са горди да работят с Рой Кийн, една от големите икони на клуба. Рой спечели 17 трофея с Манчестър Юнайтед. Безстрашният стил на игра и непримиромоста му заслужиха специално място в сърцата на феновете на Манчестър Юнайтед по целия свят“, гласи съобщението от 20-кратните шампиони на Англия.

Въпросниът екип за сезон 2023/2024 най-вероятно ще бъде често използван в гостуванията от Шампионска лига. УЕФА задължава всеки състав да има един тъмен и един светъл екип. Европейската централа желае също гостуващите отбори да носят противоположния на домакинския им екип, когато е възможно за улеснение на телевизиите.

Манчестър Юнайтед ще научи съперниците си в най-авторитетния европейски клубен турнир на 31 август, когато се изтегли жребият в Нион, Швейцария.