Наставникът на Ботев Пловдив Станислав Генчев сподели първите си впечатления след поражението с 0:2 от Арда в четвъртия кръг на Първа лига. Според него първото полувреме е било вяло, което е коствало трите точки на състава. Той допълни, че трябва бързо да се реагира на загубата и да се подсили самият отбор с нови попълнения.

"Изключително неприятна загуба. По никакъв начин не отговорихме на подкрепата от трибуните. Трябва да се извиним. Изключително вяло първо полувреме. Второто бе малко по-добро. Арда се затвори и чакаше контраатаки. Доста бързо трябва да сменим чипа в главата и начина, по който получаваме голове, защото това много тежи на футболистите. Това са неща, които оказват влияние. Когато дойде мач, сякаш други хора излизат на терена. Повечето ни футболисти имат много големи качества. Единственото, което се иска е да ги показват", разкри треньорът.

"Имаме нужда от лидер като Янис Карабельов, който да поведе другите момчета. Това, което показахме през пърото полувреме не бива да се повтаря повече. Имаме концепция как да изглежда нашият отбор. Със сигурност се нуждаем от подсилване. Дано стане скоро. Говорих с господин Зингаревич и каза, че ще стане. Една победа ще се отрази много добре на отбора. Ще изглеждаме по много различен начин. Всеки мач е добър шанс. Изпуснахме 4 възможности. Оттук нататък трябва да изчистим главите си. Да гледаме напред. Да се пренасторим за Пазарджик следващата седмица", допълни той.