Бившият шампион от US Open Доминик Тийм се класира за третия си финал в Кицбюел, Австрия. Пред родна публика на ATP 250 турнира той обърна сърбина Ласло Джере с 6:7(3), 7:5, 7:6(8) след 3 часа и половина на Централния корт.

В първият сет сърбинът взе 76 % от точките на първото си подаване, 75 % на второ, без да допусне двойни грешки, а в последвалия тайбрек направи по-малко грешки. Втората част австриецът спечели 68 % от разиграванията на първия си начален удар, 67 % на втори и проби в последния възможен момент. Последният сет Тийм отрази 5 точки за пробив в подаването си и се стигна до тайбрек. В него 29-годишният тенисист бе по-съобразителен и затвори двубоя.

Това е общо четвърти финал за Тийм в родината му след трите в Кицбюел и този във Виена от 2019-а. За първи път от триумфа на Откритото първенство на САЩ през 2020 година носителят на 17 титли ще играе за купа. Впоследствие той получи контузия на китката и бе извън корта дълго време, а освен това преболедува COVID-19.

Съперник на Тийм утре ще е аржентинецът Себастиан Баес, който отстрани в другия полуфинал сънародника си Томас Мартин Етчевери със 7:6(5), 3:6, 6:4 за два часа и 40 минути.