Софиян Амрабат не бе включен в групата за следващата контрола на Фиорентина от предсезонната подготовка, разбра авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Той е спряган за следващо ново попълнение на Манчестър Юнайтед.

Утре финалистът от последното издание в Лигата на конференциите ще играе срещу Нюкасъл в Англия на стадион "Сейнт Джеймсис Парк", но мароканецът е оставен извън състава. Очаква се скоро Юнайтед да започне разговори с италианците, но това ще се случи, след като Дони ван де Беек и Фред поемат към изхода на "Олд Трафорд". Амрабат желае да продължи кариерата си при "червените дяволи" и искането му не се е променило.

Последният сезон 26-годишният национал на Мароко участва в 49 срещи от всички надпревари. В тях направи една асистенция и получи 16 жълти картона за 3497 минути на терена.

Амрабат бе в основата на полуфинала, който Мароко достигна на Мондиал 2022. Съставът стана първият африкански в историята на Световните първенства, който стига до финалната четворка. Халфът игра във всички 7 мача в Катар без да пропусне минута.