Старши треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е доволен от турнето на "бианконерите" в Америка, но отбеляза, че има дълъг път, който да се извърви, за да започнат да говорят за титлата в Италия. Все пак той изтъкна, че ще е плюс възпитаниците му да играят по веднъж в седмицата след наказанието от УЕФА да не са в Европа през предстоящия сезон.

"Старата госпожа" се завърна от двуседмично турне в САЩ, където се изправи срещу Милан и Реал Мадрид в приятелски двубои. Те трябваше да играят и с Барселона, но мачът бе отменен заради заболяване при каталунците. 

Ювентус няма да бъде в европейските клубни турнири следващият сезон, поради наказание от УЕФА заради финансови машинации, свързани с капиталови печалби от трансфери през предишни години.

"За това, което направихме в Съединените щати, трябва да кажа, че екипът работи добре. Срещу Реал Мадрид бе добра тренировка срещу силен отбор, който има техника и физика, но още трябва да подобрим много неща, на първо място атлетичното състояние", призна той.

"Като цяло съм щастлив, защото завършихме добре това американско турне. Вярно е, израснахме по отношение на физическото състояние и е нормално това да е така, защото наближаваме началото на сезона", продължи специалистът.

"Започнахме едно пътуване и трябва да продължим по този начин, тази победа срещу Реал Мадрид ни дава самочувствие, но в същото време трябва да останем спокойни, защото мачовете, които се броят, ще започнат на 20 август", допълни италианецът. 

Наставникът обърна внимание и на нападателя Душан Влахович, който влезе от резервната скамейка и отбеляза срещу Реал Мадрид.

"Много се радвам за него, преди мача заедно решихме той да влезе на пейката и да играе 15 минути. Душан не бе много убеден, но беше полезен. Той влезе добре, освен гола, игра добре технически и помогна на отбора."

Алегри коментира интегрирането на новото попълнение Тимъти Уеа.

"Тимъти срещу Реал Мадрид беше малко по-уморен, но той е момче, което има добри качества и което ще е много полезно за състава през целия сезон. Маккени също изигра добър двубой, доволен съм от представянето му."

"Това са неща, които винаги сме правили, но тази година имаме предимството да играем по един мач на седмица и мисля, че този отбор се нуждае от 5 дни, за да може да работи, особено за подобряване на самочувствието и изграждането на играта", убеден е спецът. 

"Все още трябва да разберем, че има моменти в мача, когато трябва да намалим темпото. Срещу Реал Мадрид, например, загубихме твърде много свободни топки и можем да подобрим това. Но виждам голямо внимание и огромно желание да се справят добре в момчетата."

"Не се дават оценки, но ние свършихме добра работа и се радвам преди всичко за духа, който имаше отборът. Имаме много млади играчи, бавно те ще растат, някои ще отидат да играят другаде, тъй като ще имаме само един мач на седмица. Да имаш отбор с твърде много играчи може да бъде вредно за тези, които ще имат по-малко пространство. Трябва да намерим правилния път за тези момчета, които имат качества", добави Алегри. 

"За съжаление, ние сме извън европейските турнири, въпреки че завършихме трети миналият сезон и щяхме да имаме правото да участваме в Шампионска лига. Трябва да се справим без това и трябва да сме по-фокусирани върху лигата, за да сме сигурни, че ще се върнем в Шампионска лига през 2024-25.“

Той също така бе попитан дали Ювентус може да е смятан за един от фаворитите за титлата през следващия сезон.

"Сега няма смисъл да говорим за Скудетото, ние започнахме едно пътуване, трябва да работим. Осма година съм на резервната скамейка на "бианконерите“ и откакто съм тук, никога не съм казвал, че няма да се борим за спечелването на Скудетото, защото не можете да си позволите да направите това в Ювентус. Трябва да започнеш с амбиции да извлечеш максимума, както винаги се е случвало в историята на този клуб. След това дали ще сме добри през март, ще видим, но със сигурност ни предстои дълъг път", завърши изказването си треньорът.