Остават само 4 месеца до отбелязването на 100 годишния юбилей от създаването на Българската федерация по футбол през далечната 1923 година. Какво предстои след като приключат официалните мачове през октомври и ноември до заветната дата 16 декември.   

В интервю за Радио "Фокус“ г-н Пламен Петров, маркетинг директор на Българския футболен съюз, разкри голямата новина, че президентите на ФИФА Джани Инфантино и на УЕФА Александър Чеферин, пристигат в България на 16 декември за вековния юбилей на Българския футболен съюз.     

Г-н Петров открехна завесата и поднесе интересни факти от подготовката за празника.  

"Тече една огромна организация. Много важни личности ще присъстват на тази церемония, която ще бъде на 16 декември, тук в София, в Гранд хотел "Милениум“.

Ще бъде наистина събитие, което си заслужава огромната част от медиите и хората да оценят, тъй като ще присъстват най-влиятелните личности във футбола.

Това са президентът на ФИФА Джани Инфантино, президентът на УЕФА Александър Чеферин, шефът на немската федерация и негови колеги от други федерации. Това е една огромна чест от тяхна страна за нас.  

Всичко се дължи естествено и не само на приятелството, добрите отношения и професионализма от страна на Борислав Михайлов към двете организации. Както знаем съвсем наскоро той бе избран за председател на Футболната комисия на УЕФА", каза г-н Петров.