Баскетболният шампион на България при жените - Берое Стара Загора, има нов старши треньор. Малко повече от две седмици, след като обяви раздялата с Таня Гатева, която превърна Берое в най-успешният женски баскетболен отбор в последните години, от клуба обявиха нейния заместник.

След като спечели три от четирите си титли в последните четири сезона, сега старши треньор на Берое ще е Жаклин Златанова, която беше част от тези успехи като състезател.

" Ръководството вярва в нея, разчита на желанието и амбицията й да се развива в треньорската професия и е уверено, че с нея начело отборът ще постига нови успехи", написаха от Берое в социалните мрежи.

От клуба обясниха, че Жаклин Златанова ще може да ползва и подкрепата на сръбския специалист Сладжан Ивич, който се включва в щаба.

60-годишният специалист, който е бил част от щаба на женския национален отбор на Сърбия и е водил Партизан, Железничар, Цървена звезда, Кралево, Ягодина ще има ключова роля и в школата на клуба, където своята работа продължават и всички досегашни треньори.