Пред погледа на звездата от НБА Кевин Дюрант, вторият поставен в схемата на турнира АТР 500 във Вашингтон - Франсис Тиафо, си осигури място в третия кръг. Представителят на домакините имаше нужда от повече от два часа и два тайбрека, за да отстрани руснака Аслан Карацев.

Двамата тенисисти бяха много солидни на собствен сервиз, въпреки че Карацев допусна 5, а Тиафо две двойни грешки. Все пак те не допуснаха пробив, а в решителните моменти на двата сета, десетият в ранглистата на АТР тенисист от САЩ се наложи със 7:5 точки.

С победата Франсис Тиафо се класира на осминафиналите, където ще играе с китаеца Джунченг Шанг, който отстрани сънародника на Тиафо - Бен Шелтън с 2:1 сета.

Друг американец - Майкъл Мо, успя да се класира за следващата фаза на турнира във Вашингтон, след като спаси три мачбола на четвъртия в схемата Хуберт Хуркач от Полша и в крайна сметка го елиминира след 6:3, 6:7 и 7:6. Успехът над 17-ия в света е трети в четири мача на Майкъл Мо срещу тенисисти в "Топ 20" на ранглистата на АТР.