Кристъл Палас се споразумя да привлече Матеус Франка от Фламенго, пише The Athletic. Столичани ще платят общо 25 милиона евро. Други 5 милиона са заложени като клауза, ако той спечели "Златната топка". Бразилците ще получат 20 % от сумата при бъдеща продажба на състезателя.

Лондончани превърнаха атакуващия полузащитник в приоритетна цел след напускането на Уилфред Заха, който се присъедини към Галатасарай.

Палас следеше 19-годишния бразилец от известно време, а представители на клуба го наблюдаваха по-рано тази година в родината му. Преговорите между двете страни започнаха преди края на последния сезон.

Челси имаше интерес към Франка, но той е избрал Палас заради по-големия шанс да играе по-често. Десятката на Фламенго дебютира за първия отбор през 2021-а и до момента е участвал в 59 мача. В тях е вкарал 19 попадения. Той е десничар и може да играе като плеймейкър, втори нападател, фалшива деветка и на дясното крило.

Матеус Франка ще е второто лятно попълнение за Кристъл Палас след Джеферсон Лерма, който дойде със свободен трансфер на "Селхърст парк“ от Борнемут.