Пилотът на Ферари Шарл Льоклер сподели, че третото място, което зае на Гран при на Белгия във Формула 1, е най-доброто, на което е бил способен.

"Това е най-добрият резултат, който можехме да направим. Няма съмнение. Разбира се, че винаги се надяваме да спечелим състезанието, но от друга страна, реално погледнато знаем, че двата болида на Ред Бул са много по-бързи. Целта ни бе да спечелим максимум точки и, честно казано, не мисля, че можехме да направим повече.

Първата част на сезона не се разви добре за нас. Преди първото състезание основната ни цел бе да направим крачка напред в сравнение с миналата година - тоест, да спечелим световния шампионат. ако погледнем първата половина на сезона, сме много далеч от това, което искахме в началото. Но след като разбрахме това, отборът реагира по фантастичен начин.

Мисля, че все още трябва да се опитаме да разберем някои неща, защото ако се върнем назад - към последните две състезания, ще видим, че болидът ни бе много по-конкурентен в Будапеща, отколкото тук. Това са неща, на които трябва да обръщаме внимание, защото може би не оптимизирахме в Будапеща. А тук направихме нещо изненадващо. Но е добре да приключим първата половина с положителен резултат", каза Льоклер, цитиран от "АФП".