Треньорът на Барселона Шави остана доволен от победата на каталунците с 3:0 над Реал (Мадрид), но смята, че резултатът е подвеждащ.

"Първо, що се отнася до мача, това беше равностоен мач. Имаше моменти от всичко. Моменти на търпение, на дълги притежания. Моменти на търпение срещу много физически опонент. Те са най-физическият опонент в света. Доволни сме от начина, по който се състезаваме. Това е Ел Класико и обикновено Ел Класико не са приятелски мачове. Що се отнася до Фермин, той има последния пас, нещо, което ни липсваше през миналия сезон. Има и удари извън наказателното поле, което ни липсваше.

Резултатът е много благоприятен, но това не означава, че направихме страхотен мач. Реал Мадрид има много по-голям състав от нашия. Те извеждаха играчи и имат набор от възможности. Те имат страхотен състав. Доволен съм от начина, по който се състезавахме, но има много неща, които трябва да се подобрят и в много моменти приличахме на това, което искаме да бъдем.

Винаги е по-добре да побеждаваш и аз съм щастлив, но ние сме в предсезонен процес. Казах на играчите, че не бяхме толкова лоши онзи ден, нито толкова добри сега. Мисля, че Реал Мадрид игра добър футбол.

Мисля, че в много моменти се доближихме до това, което искаме да бъдем. Без да губим топката, да атакуваме пространствата. Тренираме добре. На прав път сме и това току-що започна. Щастлив съм с резултата, но целта ни е да започнем с победа срещу Хетафе.

Фермин е талантлив футболист, с последен пас, който доминира и с двата крака. Може да играе отдясно, отляво, като свободно крило. Виждам много личност в него. Той е гладен и нетърпелив. като го видя как тренира, мисля, че трябва да му дам минути. Ако му дам минути, това е, защото той ги заслужава.

Вече съм казал много пъти, че за мен Дембеле има потенциала да бъде най-добрият в света на своята позиция. Казах го в моето представяне и ще го кажа отново днес: това е капитал за мен. Давам му много увереност и той ми отвръща. Не можем да контролираме пазара. Има някои клаузи и това е решението на играча. Виждам го щастлив и той ще трябва да реши. Виждам го като много адаптиран. Той ни каза, че е щастлив. Това е много различно.

Остава ни още един мач. Тук винаги са се отнасяли много добре с нас. В Лос Анджелис бяха страхотни. Това е процес на адаптация. Щастливи сме, че сме отново тук. Мисля, че резултатът можеше да е различен.

Мисля, че имаме нужда от още нови попълнения. Трябва да се укрепим още малко. Президентът и ръководството го знаят. За да сме конкурентоспособни, трябва да се укрепим“, каза Шави.