Наставникът на Ботев Пловдив Станислав Генчев сподели впечатленията си след нулевото реми с Пирин в Благоевград от третия кръг на Първа лига. Според него основна роля е изиграл съдията, който е ощетил отбора му, което се случва за втори пореден уикенд след поражението от Левски.

"Не ни достигна, че не вкарахме. Имахме достатъчно положения. В този мач бе важно да отбележим един гол. Въпреки добрата им игра в защитен план, имахме достачно положения. За втори пореден двубой има брутална гавра от съдии. Не знам каква е причината съдиите да са настроени срещу нас, но е добре да започнат да свирят по правилата. Много странни решения. Вината е в нас, но това изклюително много повлия на крайния изход. Съдията страшно много повлия за накъсаната игра. Това винаги облагодетелства слабия отбор", призна специалистът.

"Класата струва пари. Трябва да вземем играчи в атакуващ план. Първият мач имахме 5 чисти положения. Ясно е, че имаме нужда да се подсилим с футболист, който да завършва атаките. Нямаме централен защитник, който да е левичар. Имаме нужда от двама офанзивни футболисти. Конкуренцията ражда качество. Започнахме подготовка със страшно малко хора. Селекцията се бави. Това са жизнено важни позиции. Колкото повече се бавим, толкова по-зле за отбора", допълни той.