Националният ни отбор по волейбол за девойки до 19 години завърши с успех участието си в международния приятелски турнир, на който София и Българската федерация бяха домакини.

В третата си и последна среща в зала "Христо Ботев" възпитаничките на старши треньора Борислав Крачанов спечелиха срещу Южна Корея с 3:2 гейма (23:25, 25:18, 18:25, 25:20, 16:14).

Малко след края на надпреварата българките заминават за Сегед, където на първи август започва Световното първенство в тази възрастова група. Шампионатът ще се проведе в Хърватия и Унгария. Националките са в група "С" заедно с Италия, Бразилия, Тайланд, Перу и Канада.

Двубоят с Южна Корея бе оспорван, а състезателките и от двата състава положиха много сили и емоции в него. Гостенките започнаха по-добре и поведоха с 6:1. Българките на два пъти в тази част успяваха да стопят разлика и да изравнят (12:12 и 22:22), но нито веднъж да поведат.

Във втората част момичетата на Борислав Крачанов отговориха и не се затрудниха да изравнят геймовете. Лошо стартира следващият период, в който Южна Корея поведе след 4 безответни точки и преднината се задържа през повечето време, а накрая стана дори 7.

Последва оспорван четвърти гейм, в който двата състава се държаха близо един до друг, но при 18:18 серия от точки позволи на българките да спечелят гейма с 25:20 и да изравнят на 2:2.

В тайбрека Южна Корея можеше да затвори мача, повеждайки с 14:12, но пълна мобилизация от България доведе до 4 поредни точки и крайния успех с 16:14.

Виктория Коева бе най-резултатна за България с 19 точки, а 18 добави Ива Дудова. С 13 се отчете Елена Коларова.