Нападателят на Базел Тиерно Бари се превърна от герой в една от причините за загубата на швейцарците от казахстанския Тобол в първата среща от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Французинът изведе Базел напред в резултата в средата на първото полувреме. В началото на втората част Оразов от Тобол изпусна дузпа, но в 56-та минута Бари беше изгонен от игра. 60 секунди по-късно казахстанците изравниха чрез Дебъл от нова дузпа. В 62-та минута обратът беше осъществен чрез Оразов, който се реваншира за пропуска от бялата точка. Чесников оформи крайния резултат, а Калафиори беше другият изгонен от Базел.

Така швейцарският тим има доста сериозна задача на реванша след седмица в Казахстан.

В друга среща гръцкият ПАОК имаше над 10 положения, но почти никакви положения и завърши 0:0 с израелския Бейтар Йерусалим. Словенският Марибор избегна загубата в Люксембург от Дюделанж дълбоко в добавеното време, завършвайки 1:1. При същия резултат завърши и срещата между ЧФР Клуж и Адана Демирспор.

Фарул Констанца победи с 3:2 Урарту в един от най-резултатните мачове за вечерта. Макаби Тел Авив спечели у дома с 3:0 срещу Петрокуб, а Ворскла Полтава се наложи с 2:1 над Дила гори.