Мартин Бонев при юношите и Анастасия Бързакова и Софи Пламенова Фичева при девойките се класираха за полуфиналите на сингъл на турнира до 14 г. от втора категория на Тенис Европа "Rilana Cup" в София, съобщиха от Българската федерация по тенис.

На четвъртфиналите при юношите Мартин Бонев победи Стефан Еначе от Румъния с 6:3, 6:4. За място на финала Бонев ще играе срещу №3 в схемата Матия Путич от Сърбия. На четвъртфиналите Путич елиминира друг българин Кристиян Стефанов с 6:2, 6:1. В друг четвъртфинал Марин Абаджиев загуби с 0:6, 0:6 от Теодор Давидов (САЩ).

При девойките Анастасия Бързакова победи Вероника Червац от Румъния 6:1, 6:4. На полуфиналите Бързакова ще играе срещу Сара Митевска (Северна Македония). Митевска елиминира на четвъртфиналите българката Моника Господинова с 6:1, 6:1.

Софи Пламенова Фичева се наложи над Лидия Панагитиду (Гърция) с 6:3, 5:7, 7:6(2). За място на финала Фичева ще играе срещу Кейси Мауро от Великобритания.

Междувременно пет българчета се класираха за финалите на двойки. Във финала при юношите ще играят Виктор Атанасов и Мартин Бонев срещу Борис Начев и Лазар Младенович от Швейцария.

На полуфиналите Атанасов и Бонев победиха с 6:1, 6:4 първите поставени Матия Путич и Павле Стойкович от Сърбия. Начев и Младенович се наложиха с 6:2, 6:3 над Нахсен Байндир и Берке Окумус от Турция.

Анастасия Бързакова и Рая Коцева се класираха за финала на двойки при девойките. Българките победиха Елена Роча и Мария Роча от Румъния с 6:4, 6:1. Във финала Бързакова и Коцева ще играят срещу Лидия Панагитиду от Гърция и Кейси Мауро от Великобритания.