Нека направим добра игра и добро класиране на Европейското, а след това ще говорим. В последните години караме само на приказки. По-добре да сме реалисти. Това заяви селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Пламен Константинов той говори за подготовката на отбора за Европейското първенство във Варна и квалификацията за олимпийските игри в Париж през 2024 година.

Специалистът и воденият от него състав продължават да следват предварително начертаните за лятото задачи.

Константинов призова отборът да не бъде товарен с прекалено големи очаквания предварително.

"Първата цел бе да останем в Лигата на нациите, а втората - да не пипаме никой от състезателите в младежките ни състави. Пуснахме Алекс Николов преди да сме се спасили, за да не намаляваме шансовете на тимовете в младежките формации, които имаха шансове да се борят за призовите места – заяви Константинов. - Третото нещо бе да дадем шанс за изява на максимален брой хора. Успяхме да завъртим почти всички. Целта преди Европейското първенство е да заемем топ призова позиция. Мачовете в Лигата на нациите показаха, че трудно ще шокираме хората с някаква игра. Негативното отношение към отбора идва от грешните сигнали, давани през последните години.

Не сме побеждавали най-силните през последните три-четири години. Има фактор домакинство, който може да помогне на Европейското първенство. Трябва да си свършим работата, която ни очаква в следващите 40 дни. Имаме резерви на блок и в защита, както и катастрофални цифри на сервис. Това, което можем да добавим, е контраатаката. Тя е по-слаба от първичната ни атака".

Константинов говори и за ситуацията около лидера на тима ни Цветан Соколов.

"Цветан тренира с помощниците и с кондиционния треньор още от началото на месеца. Има херния, която му създаваше проблеми през сезона. Направиха манипулация. Очаква се хернията да се свие и да не му създава дискомфорт“, заяви Константинов.