Аржентинската футболистка Ямил Родригес си навлече гнева на сънародниците си, след като в социалните мрежи се появиха нейни снимки с татусите й, един от които е на португалската суперзвезда Кристиано Роналдо. На същия крак, на който е татуировката на португалеца, има и такава с образа на гения на световния футбол Диего Армандо Марадона.

Самата Родригес не остана длъжна и опита да обясни решението си.

"Това трябва да спре. Никак не ми е приятно. Кога съм казвала, че имам нещо против Меси? Престанете да говорите неща, които никога не съм и не бих казала, тъй като преминавам през наистина тежък момент - написа в отговор на атаките срещу нея нападателката на националния тим на Аржентина и на бразилския Палмейрас. – Дразня се не от вас, а от думите Ви. Нима човек няма право да има кумири или футболисти, които му харесват?

Никога не съм казвала, че имам нещо против Меси, и никога не бих казала такова нещо. Меси е нашият велик капитан на националния тим на Аржентина и това, че моят кумир и вдъхновение е КР7 не означава, че ненавиждам Меси.

Всички имаме правото да харесваме различни неща, като това трябва да бъде обосновано. Къде е проблемът? Не сме длъжни да обичаме само наши сънародници.

Моля, разберете, че това е футбол и всеки си има своите предпочитания, и когато хареса нещо не означава, че зачерква друго. Престанете с тези обиди. Причинявате ми много болка“.