Тотнъм прие предложението от Спартак Москва за Давинсон Санчес в размер на 15 милиона евро, пише The Athletic.

Личните условия още не са договорени, а централният защитник към момента е резервиран по отношение на преминаването си в руската столица. Други клубове, които се интересуват от колумбиеца са испанските Бетис и Севиля, както и турският Галатасарай. Понастоящем има скептицизъм дали бранителят ще склони да напусне Лондон.

Руските клубове имат забрана да участват в европейските клубни турнири заради войната в Украйна. Другата причина, която може да спъва Санчес от преминаване в Спартак, е че тъмнокожи футболисти често стават обект на расистки обиди от трибуните в Русия.

Другите двама централни защитници, които са за продан или даване под наем, са Джафет Танганга и Джо Родън.

Тотнъм планира да привлече двама нови бранители това лято. Приоритетни цели на новия мениджър Анге Постекоглу са Мики ван де Вен от Волфсбург и Едмонд Тапсоба от Байер Леверкузен. Клеман Лангле, който последният сезон бе под наем от Барселона, е друга опция, както и Тосин Адарабийо от Фулъм.

Миналият сезон "шпорите“ допуснаха 63 гола в 38 мача от Премиър лийг, както и 3 при поражението от Уест Хем с 2:3 преди седмица в контрола.