Фоларин Балогън е тренирал самостоятелно от групата на Арсенал вчера в Лос Анджелис по време на предсезонното турне на отбора в САЩ, пише The Athletic.

Нападателят е работил с индивидуален треньор вместо с основния състав при мениджъра Микел Артета. Американецът участва в мача срещу сборен състав на МЛС във Вашингтон, но остана неизползвана резерва срещу Манчестър Юнайтед в събота при поражението с 0:2.

Бъдещето на американеца е неясно, а Арсенал иска за правата му 50 милиона паунда при евентуална продажба. Другият, който се готвеше отделно в понеделник, е защитникът Олександър Зинченко, защото се възстановява от травма в прасеца, получена миналият сезон.

"Артилеристите“ използват тренировъчната база на ЛА Рамс преди контролата с Барселона утре. Клубът от МЛС е собственост на семейство Крьонке, което притежава мажоритарния пакет акции и на Арсенал.

Клубният директор Джош Крьонке и спортният директор Еду наблюдаваха заниманието на лондончани заедно с главния изпълнителен директор Винай Венкатешам.

Последният сезон Балогън бе под наем във френския Реймс. Там участва в 39 двубоя от всички надпревари. В тях вкара 22 попадения, направи 3 асистенции и получи 5 жълти картона за 3146 минути на терена.