Националният отбор на България за мъже до 17 години се наложи с 3:1 гейма над тима на Турция в петия си двубой от Европейското първенство по волейбол, което се провежда в Черна Гора. 

Тимът ни стартира с категорично превъзходство и спечели първия гейм с 25:13 точки. Във втората част националите на България до 17 години допуснаха отпускане и загубиха с 18:25. Това беше и първият загубен гейм за нашия тим на Европейското първенство. Въпреки това нашите млади волейболисти затвориха следващите две части, след като ги спечелиха съответно с 25:21 и 25:18 точки.

Националният ни отбор е едноличен лидер в първа група на Евроволей с пет победи в пет мача, само един загубен гейм и 15 точки в актива си. Втори в подреждането е тимът на Гърция с 9.

Към плейофите продължават първите два състава в групата, а при победа в следващия си двубой, който е срещу състава на Черна гора в сряда то 21:00 часа, нашите волейболисти могат да си гарантират първото място в групата, а след днес тимът ни със сигурност ще играе в следващата фаза на Европейското първенство.