Младата българска баскетболистка Анна Стоянова ще продължи кариерата си в Ангри Палаканестро, който се състезава в Серия Б-интеррегионале или третото ниво в страната.

"Клубът Ангри Палаканестро има удоволствието да съобщи, че е постигнало споразумение с Анна Стоянова, родена през 2001-а година в Сливен. Тя е висока 170 см., играе като пойнт-гард", се казва в официалното съобщение на клуба от регион Кампания.

До момента тя играеше за Скафати, където статистиката показва, че е вкарвала средно по 12 точки на мач. Най-резултатна е срещата ѝ срещу Салерно’92, когато бележи 24 точки. 22-годишната състезателка, която е била националка на България при девойките до 18 години, започва кариерата в родния си град, след което се мести в Левски. В италианското първенство пристига благодарение на Скафати през сезон 2018-2019. Следват две шампионски титли в същото трето ниво с Живова, след което се мести в Потенца.

"Щастлива съм и се вълнувам, че мога да се върна в Ангри. Благодаря на клуба, че ми даде възможност да играя този нов сезон с тях. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си на терена. Вярвам, че като работим заедно, ще успеем да постигнем страхотни неща. Нямам търпение да започна отначало", тя пред официалната страница на клуба.

Ангри Палаканестро не успя да влезе в мачовете за промоция в Серия А2 през миналия сезон, но сега ще се опита да се изкачи едно ниво нагоре.