Първите двата в схемата Каспер Рууд от Норвегия и Андрей Рубльов от Русия, се класираха за полуфиналите на тенис турнира за мъже на червени кортове в Бостад, Швеция.

На четвъртфиналите Рууд, който в момента е четвърти в световната ранглиста, победи 58-ия в света Себастиан Офнер от Австрия с 6:3, 6:4 и час и 29 минути игра.

Двамата тенисисти се срещнаха за първи път.

За място на финала Рууд ще играе срещу третият поставен Лоренцо Музети. На четвъртфиналите италианецът острани Филип Мисолич от Австрия с 4:6, 6:1, 6:2 и 2 часа и 6 минути игра.

Рууд и Музети ще играят един срещу друг за трети път при професионалистите, като досега двамата са си разменили по една победа. Последният мач между двамата завърши с успех за Музети.

Вторият поставен Андрей Рубльов  от Русия отстрани на четвъртфиналите петият в схемата и 19-и в ранглистата Александър Зверев от Германия с 6:2, 6:3 и час и 9 минути игра.

Това бе осми мач между двамата при професионалистите, като Рубльов постигна третия си успех.

Съперникът на Рубльов на полуфиналите ще бъде аржентинец. Ще го определят в директен сблъсък четвъртият поставен Франсиско Серундоло и Федерико Кория.