Вицешампионът по баскетбол за мъже на България - Черноморец Бургас вече е с ясни потенциални съперници по пътя към участието си във ФИБА Къп. Общо 35 клуба, представляващи 23 държави, са регистрирани за участие в деветото издание на турнира. 

13 клуба са се класирали директно в редовния сезон. Сред тях е шампионът на България Балкан Ботевград. 22 клуба ще се състезават в квалификациите, където ще участва и бургаският Черноморец. Той попадна във втора урна.

В нея попаднаха още Трепча (Косово), Ямтланд (Швеция), Бней Херцлия (Израел), Рапид Букурещ (Румъния), Маниса Бююкшехир (Турция) и Рощок Сийувлс (Германия). Това са отборите, с които Черноморец няма да може да срещне.

Българският отбор ще играе срещу отборите от първа, трета и четвърта урна, ето ги и тях:

Първа урна:  Донар Гронинген (Нидерландия), Порто (Португалия), Егис Кьорменд (Унгария), Керавнос (Кипър), Пярну Садам (Естония), Сарагоса (Испания), Катая Баскет (Финландия)

Трета урна: Анортозис (Кипър), Пардубице (Чехия), Тиндастол (Исландия), Невежис (Литва) Работнички (Северна Македония), Феникс 2010 (Северна Македония), Бурос (Швеция)

Четвърта урна: Сабах (Азербайджан)

От 3 до 5 октомври ще се проведат седем квалификационни турнира, като победителят от всеки турнир ще продължи към Редовния сезон, който е удължен за сезон 2023-24, за да включва 40 клуба, разделени в 10 групи от по четири.

Жребият за редовния сезон и квалификациите за Купата на ФИБА Европа ще се проведе в Мюнхен, Германия във вторник, 8 август.