Легендата на българския футбол - Христо Стоичков заяви, че Барселона е фаворит за първото място през новия сезон в Ла Лига. Носителят на "Златната топка" за 1994 г. изрази мнение, че съставът на Шави е по-добър от този на Карло Анчелоти.

"Барселона е много по-добър отбор от Реал Мадрид и според мен ще успее да защити титлата си в Ла Лига“, коментира Стоичков в интервю за "Mundo Deportivo“.

“Шави е фантастичен и той показа това миналата година, като спечели първото място. Хората се съмняваха в опита му, но аз никога. Той е момче на Барса. Той научи много от Пеп и Кройф, това е в неговата ДНК и това е нещо, което този клуб трябва да запази за в бъдеще“, добави най-добрият български футболист.

"Щастлив съм, че тенденцията за налагане на млади играчи, започната още от Роналд Куман, продължава. Обичам смели треньори като Кройф и после Рийкард, които имаха смелостта да пуснат млади играчи, или Пеп, който пусна Бускетс в играта. Един-двама на сезон. Роналд знаеше това с Гави, Педри и Ансу Фати, а Шави с Алехандро Балде“, каза още "Модерния ляв".