Българският национален отбор по волейбол под 17 години при младежите победи Австрия с 3:0 гейма (25:17, 25:13, 25:23) в двубой от Група "1" на европейското първенство.

Балканските шампиони бяха категорични в първия си мач от еврошампионата в Подгорица и го спечелиха за около час и половина.

Срещата започна с над 40 минути закъснение от планираната програма заради два маратонски мача преди нас. Въпреки забавянето, "трикольорите" излязоха спокойни и концентрирани. Величкова заложи на стартов състав: Петьо Иванов (капитан), Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и либеро Димитър Добрев.

Двубоят започна с наш сервис и първата точка бе на нашата сметка, дело на Петьо Иванов. Още в началните минути поехме контрола и поведохме без да допусне съперникът да ни притисне. Частта бе завършена при грешка на сервис на Австрия за 25-17.

Надмощието ни продължи и във втория гейм, в който съперникът направи 11 грешки, а разликата от средата до края бе смазваща (25-13).

Следващият гейм не бе толкова експресен и Австрия опита да се опълчи. Това бяха и най-равностойните минути от цялата среща, като съперникът успя да изравни при 18-18, но така и не поведе в частта. При 23-22 Величкова взе таймаут и напътствията ѝ бяха достатъчни, за да запишем още две точки, които да ни донесат победата.

В следващия двубой националите ни се изправят срещу тима на Естония. Мачът е утре и стартира в 18:30 чaса.