Световният № 2 Новак Джокович ще пропусне "Мастърс"-а в Торонто, Канада, който започва на седми август, призна той. Сърбинът загуби финала на "Уимбълдън“ миналата неделя от Карлос Алкарас и сега ще си вземе по-дълга почивка преди Откритото първенство на САЩ, което е от 28 август.

"Ще играя само в Синсинати като подготовка за US Open. Това е планът засега. Все още съм мотивиран да играя силно в оставащата част от сезона, като следващата ми голяма цел е в Ню Йорк - US Open, както и Купа "Дейвис“. Това ще са двата най-важни турнира за мен до края на годината. Надявам се да съм здрав, силен и добре подготвен, за да мога да се боря за още една титла от Големия Шлем“, призна 36-годишният Джокович пред сръбския сайт Sportklub.

"Щастлив съм да се завърна в Ню Йорк. Най-много успехи съм постигнал на твърди кортове, макар че тревата също се превърна в моя любима настилка през последните 5-6 години. Ако вземете предвид всичките ми състезния, то най-успешната за мен настилка категорично е хард“, продължи носителят на 23 трофея от Големия Шлем.

"Играл съм много финали в Ню Йорк. На последния загубих от Медведев, но за сметка на това получих огромна обич от публиката, което не се случваше често. До днес си спомням с умиление този момент и затова с радост бих се върнал“, допълни сърбинът.

В Синсинати, Охайо, където бившият водач в световната ранглиста е печелил титлата два пъти, ще се завърне за първи път от 2020-а, когато триумфира на финала срещу Милош Раонич.