Централният бранител на Челси Уесли Фофана е претърпял операция на коляното за реконструкция на скъсана кръстна връзка, съобщи клубът на официалната си страница.

22-годишният защитник се е контузил непосредствено преди отборът да замине за предсезонна подготовка в САЩ. Той вече е започнал рехабилитация с лекарите на "сините", която ще е на базата в Кобъм.

Французинът пристигна на "Стамфорд Бриндж" миналото лято от Лестър срещу 75 милиона лири. Договорът му е до 30 юни 2029 година. Последният сезон той участва само в 22 срещи от всички надпревари. В тях вкара два гола и получи 5 жълти картона за 1763 минути на терена.

"Тъжни, наистина лоши новини. Всичко, което може да направим, е да му помогнем. Пожелаваме му всичко най-добро и възможно най-скоро да е отново част от отбора. Тежко е, но трябва да продължим. Конкурецията е тук, остава по-малко от месец до началото на Премиър лийг. Трябва да се състезаваме. Надявам се да е готов за игра този сезон. Видяхме цялата информация и знаем, че ще е трудно. Проблемът е, че различните тела реагират по различен начин. Дано всичко протече добре с възстановяването му и да е готов в най-скоро време преди края на сезона", сподели мениджърът Маурисио Почетино.

Фофана бе преследван от травми както миналият сезон, когато бе извън строя за над два месеца за проблем с коляно, така и по време на престоя си в Лестър. Тогава си чупи крака именно в предсезонната подготовка преди две лета.

Сега опциите пред Почетино за позицията централен защитник са сведени до: Тиаго Силва, Леви Колуил, Трево Чалоба и Беноа Бадиашиле. Последният обаче все още се лекува от контузия в подколянното сухожилие и това може да принуди лондончани да потърсят нови варианти на трансферния пазар до края на август.

"Сините" започват контролите си в Америка срещу Рексъм днес, а първият им двубой от новия сезон в Англия е у дома срещу Ливърпул на 13 август.