Бруно Дженев се класира за четвъртфиналите на сингъл и полуфиналите на двойки при момчетата на турнира до 12 г. от първа категория на Тенис Европа в Злин, Чехия, съобщиха от БФ Тенис.

Във втория кръг на сингъл Дженев победи с 6:1, 6:3 Петр Белохлавек от Чехия. На старта Бруно се наложи с 6:2, 6:3 над друг представител на домакините Тобиас Мартиновски от Чехия. За място на полуфиналите Дженев ще играе срещу Йонас Русек от Чехия.

На четвъртфиналите в турнира на двойки Дженев и Ичен Гуо от Китай победиха със 7:5, 5:7, 13-11 Андрей Адамович от Словакия и Вацлав Барина от Чехия.

В турнира на двойки при момичетата Симона Попова и Изабела Жечева загубиха на осминафиналите с 2:6, 3:6 на Анна Янчарикова и Нина Шмидова от Чехия.

В утешителната надпревара на сингъл при момичетата Симона Попова започна с победа над Нина Цапловицова от Чехия с 4:2, 5:4(5). На четвъртфиналите Попова ще играе срещу София Михаловицова от Словакия. Изабела Жечева пък отстъпи с 1:4, 0:4 на Клара Кутейова от Словакия.

В турнира участва тим 2012 от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г.

Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2012 е представен от Бруно Дженев (Макс Про 2020), Симона Попова (Локомотив 1924) и Изабела Жечева (ТК "Некст Джен") с капитан Даниел Костов.