Райън Гигс бе оправдан по обвиненията в домашно насилие от физическо и психическо естество спрямо бившата си половинка, пише The Athletic.

По време на изслушване пред кралския съд в Манчестър делото срещу Гигс бе приключено, а съдията Хилари Манли го призна за невинен в трите обвинения от Кейт Гревил. Тя осведоми прокуратурата през май, че вече не желае да предоставя доказателства, защото е изтощена и смутена от процеса.

Гигс, който е футболистът с най-много мачове в историята на Манчестър Юнайтед (963) бе нарочен, че е удрял с глава Гревил, когато е опитала да приключи връзката им на първи ноември 2020-а.

Към 49-годишния уелсец имаше още две обвинения. Едното е, че е упражнявал принудително и контролиращо поведение спрямо нея в продължение на 3 години преди вечерта, в която я е ударил. Другото е, че е наранил и по-малката ѝ сестра Ема, когато е посегнал на Кейт.

Съдията сложи край на делото, след като чу, че обвинението е решило да не продължава заради отказа на Гревил да дава показания.

Миналата година в продължение на 3 седмици съдебни заседатели, сред които 7 жени и четирима мъже не успяха да стигнат до присъда.

Райън Гигс отхвърли всички обвинения, а бившият му мениджър в Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе сред свидетелите, които се застъпиха пред него в съдебната зала.

Според някогашното крило на "червените дяволи“ ударът с глава е бил инцидентен по време на спор под влиянието на алкохол.

Гигс, който не присъства днес при обявяването на решението, подаде оставка като настанвик на уелския национален отбор през миналия юни, тъй като не бе директно замесен в тренировъчния процес откакто е бил арестуван.

Адвокатът на бившия играч Крис Доу сподели, че клиентът му е изпитал дълбоко облекчение.

"Той винаги е бил невинен по тези обвинения. Имаше много лъжи по негов адрес по време на разследването. Сега той гледа напред, за да изгради живота и кариерата си като невинен човек“, призна юристът.