Първата жена, която бе назначена за старши треньор на мъжки английски футболен отбор - Хана Дингли беше освободена от позицията само след две седмици. Тя бе назначена да води Форест Грийн Роувърс от Лига 2 в началото на месеца след напускането на Дънкан Фъргюсън. Днес тя научи, че е уволнена и мястото ѝ е дадено на Дейвид Хорсман.

Дингли, която има УЕФА Про треньорски лиценз, беше наясно, че е временен вариант. Тя е и единствената жена, която води юношески отбор в английски професионален клуб.

Хорсман пристига във Форест Грийн от Саутхемптън, където бе начело на втория състав. Докато се адаптира достатъчно, тя ще води отбора в контролните срещи с Ковънтри Сити и Евертън U21, които са планирани през тази седмица.

"Благодарен съм на Хана, която удържа крепостта в нашия клуб докато ние правехме пълно преустройване на всички нива", призна собственикът на Форест Грийн Дейл Bинс.

"Въпреки че този път тя не получи най-високата длъжност, това несъмнено беше ценен опит и голяма стъпка в кариерата ѝ", допълни той.

Хорсман също така бе треньор и в първия отбор на Саутхемптън при управлението на Рубен Селеш и Винс заяви, че неговата кандидатура се е откроявала при над 100 претенденти за поста.

"Радваме се, че Дейвид се присъедини към клуба ни. Модерната му визия за футбола отговаря на нашата концепция като клуб", допълни Дейл Винс. Форест Грийн завърши на последното 24-о място в третото ниво на английския футбол Лига 1 и от новия сезон започва с домакинство на Салфорд Сити в Лига 2.