Световният номер 1 в мъжкия тенис - Карлос Алкарас заяви, че е сбъднал мечтата си да играе на централния корт на "Уимбълдън" и да спечели титлата. 20-годишният испанец победи Новак Джокович във финала на Откритото първенство на Великобритания и спечели своя втори трофей от Големия шлем.

"Сбъднах една от най-големите си мечти. Разбира се, че е хубаво да спечелиш, но и да бях загубил, пак щях да съм горд от представяането си. Играх на този прекрасен турнир и се изправих срещу една от легенда в тениса. От 12-годишен мечтая да бъда в подобна ситуация. Всичко се разви много бързо и ми е трудно да осъзная какво се случва", коментира Алкарас.

"Горд съм от целия ми екип и всичката работа, която свършиха, за да стигнем до този момент. След първия сет, който загубих с 1:6, си казах, че трябва да вдигна нивото. В противен случай всички тук щяха да бъдат много разочаровани, ако бях продължил да играя така. Все пак това е финал. Искам да поздравя Новак. Той ме вдъхновява и заради него играя тенис. Гледам го, откакто съм роден. Новак, ти си на 36 години и продължаваш да си на такова ниво. Това е невероятно", обърна се към своя опонент испанецът при награждаването.

"Вече мога да кажа, че обичам да играя на трева. Никога не съм очаквал, че толкова скоро ще достигна това ниво. Това е едва четвъртият турнир, в който играя на трева", завърши Алкарас.