Споразумението между Интер и Манчестър Юнайтед за продажбата на Андре Онана е готово на 99 %, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. В момента се чака последната проверка на условията за плащане и тогава стражът ще пътува за Манчестър.

В последните 48 часа мениджърът на Юнайтед Ерик Тен Хаг е разговарял директно с камерунеца. Нидерландецът е потвърдил, че няма проблеми относно трансфера, който вече е сигурен и въпрос на време. Двамата ще се съберат отново след съвмесния им престой в Аякс. "Червените дяволи" ще платят 50 милиона евро + 5 милиона под формата на бонуси. Желанието на специалиста е сделката да бъде завършена навреме, за да може Онана да пътува с отбора на турнето в САЩ.

The Athletic разкрива, че състезателят ще подпише договор за 5 години с 20-кратния първенец на Англия. Той ще пътува за Америка в сряда след проверката с Олимпик Лион, ако дотогава се състоят задължителните медицински прегледи. В противен случай ще отлети за Щатите на по-късен етап. Привличането му ще позволи на Манчестър Юнайтед да постави в трансферната листа Дийн Хендерсън, който е набелязан от Нотингам Форест.

Последният сезон Андре Онана участва в 41 срещи от всички състезания. В тях допусна 36 гола и записа 19 сухи мрежи за 3720 минути на терена.