Мъжкият волейболен отбор на Черно море Баск се подсили с национал на Естония.

От клуба обявиха, че през новия сезон в Ефбет Супер Волей част от отбора ще бъде разпределителят на националния отбор на Естония Маркус Кеел.

Състезателят е подписал договора си в присъствието на президента на Черно море Баск Красимир Илиев.

В кариерата си, 193-сантиметровият Кеел е играл във водещи отбори в Иран, Австрия, Белгия и Франция.

28-годишният разпределител ще се присъедини по-късно към лагера на отбора, тъй като му предстои участие на Европейското първенство, което стартира в края на месец август.

"Имахме няколко варианта за разпределител – заяви пред клубния сайт президентът на Черно море Баск Красимир Илиев. - Старши треньорът ни Пламен Христов се спря на двама, като Маркус ни бе първа опция. Повече от месец продължиха преговорите, защото имаше интерес към него и от други клубове. В крайна сметка успяхме да се преборим в тази конкуренция и договорът вече е факт.

Покрай него ще расте и нашият Даниел Вълев (19 години), който е момче от школата ни, и на който ще се разчита в бъдеще да дирижира играта на представителния отбор, защото има качества и талант. В зависимост от представянето на Естония на шампионата на Стария континент ще решим колко време Кеел ще получи допълнително като почивка и кога ще пристигне във Варна.

Трансферите при нас не са приключили. Водим преговори за поста диагонал с играч от чужбина“.