Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер ще пропусне старта на новия сезон в Бундеслигата. Шампионите на Германия започнаха подготовка днес с новите попълнения Рафаел Герейро и Конрад Лаймер, но без стража.

"Началото на първенството и Суперкупата са твърде амбициозна цел за него. Просто се нуждаем от търпение предвид сериозността на контузията", каза старши треньорът Томас Тухел пред репортери в началото на тренировъчния лагер в Бавария.

Той потвърди, че Нойер ще пропусне азиатското турне на Байерн от 24 юли до 3 август с мачове в Япония и Сингапур и ще започне бавно да тренира с отбора след това.

Първият официален двубой на състава е за Суперкупата на Германия на 12 август срещу носителя на Купата на страната РБ Лайпциг. Баварците откриват сезона в Бундеслигата седмица по-късно като гост на Вердер Бремен.

Капитанът на Байерн и на Германия Нойер не е играл, откакто получи фрактура на подбедрицата при инцидент със ски през декември. Първоначално той планираше да е готов за началото на сезона.

37-годишният вратар тренира индивидуално от началото на седмицата, както и защитникът Матайс де Лихт, който получи травма на прасеца миналият месец по време на ангажиментите си с националния отбор на Нидерландия, но според Тухел ще е здрав след няколко дни.