Старши треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, говори преди утрешното дерби на Пловдив срещу Локомотив. Генчев ще дебютира начело на "канарчеатата", а мачът от първи кръг на efbet Лига ще се проведе в неделя от 18:30 часа на ст. "Локомотив" в парк "Лаута".

"Всички чакаме с нетърпение утрешния мач срещу най-големия ни противник. Тимът ни е добре подготвен и се готвим за победа. Публиката ще ни липсва, защото футболът е за феновете. Подкрепа на нашите фенове е изключително важна и може да изстиска максимума от футболистите. С привръжениците трябва да бъдем едно семейство", заяви Генчев.

"Познаваме добре Локомотив. Анализиахме приятелските им мачове. Може да се каже, че имат добър синхрон в отделните линии. За мен е без значение дали дербнито е в първия или в друг кръг. Зарядът и атмосферата винаги са едни и същи. Късата подготовка не ме притеснява, макар че винаги е добре да имаш поне още една седмица допълнително за работа за подобряване на синхрона в отбора. Единствено ме притеснява ранният час на мача. Няма да е приятно за футболистите и феновете, но няма да се оплакваме и се съобразяваме с времето", добави наставникът на "канарчетата".