Интер се отказа от преговорите за Ромелу Лукаку, съобщава авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Сделката пропада, а настоящият клуб на белгиеца Челси ще бъде информиран скоро.

"Нерадзурите" са бесни, след като са научили, че нападателят води разговори с вечния враг в Италия Ювентус. "Старата госпожа" и саудитски клубове остават вакантните опции пред Лукаку към днешна дата, като са готови да дадат 40 милиона евро за правата на стрелеца. Ювентус ще отправи предложение само, ако продаде Душан Влахович, който е обект на интерес от ПСЖ.

В понеделник Ромелу Лукаку ще се яви в Лондон за лятната подготовка на Челси. Той обаче няма да пътува за турнето в САЩ. Новият мениджър Маурисио Почетино все още не е разговарял с него, а клубът желае 30-годишният футболист да напусне. 

Последният сезон, когато Лукаку изкара под наем от Челси в Интер, нападателят участва в 37 двубоя от всички състезания. В тях вкара 14 попадения, направи 7 асистенции и получи два жълти картона за 1988 минути на терена.

Настоящият договор на нападателя с лондончани е до 30 юни 2026 година.