Най-полезният играч в Евролигата за последния сезон Александър Везенков разкри, че ще се присъедини към подготовката на Сакраменто Кингс в края на август. Спортист № 1 на България за миналата година призна, че всичко около обявяването му като официално ново попълнение на “кралете" ще е наред до 3-4 дни.

"6 дни бях там, нямах много време. Много пътуване, изследвания, напред-назад. Не можах да видя много неща, но със сигурност е ново приключение. Много се радвам. Всички ме приеха в отбора много любезно. Като първи впечатления - всичко е прекрасно. Всичко е много голямо, като започнем от пътищата до баскетбола и всичко останало -  огромно и голямо. Но съм готов.", каза той пред бТВ.

"Благодаря на всички, които ме подкрепят. Целта ми е да запалим децата по баскетбола, да им харесва. Всеки спорт е труден и изисква лишения. Надявам се и за мачовете на националния отбор залата да е пълна. Знам, че е лято и време за почивка, но тези момчета заслужават да им помогнем с каквото можем", продължи баскетболистът.

В следващия месец и половина тежкото крило ще тренира в България с личните си треньори, както го прави в последните 3 години.

"В края на август трябва да съм там. Има много организационни неща. Затова още няма договор и екипи. Много хора ми пишат, но мисля, че до 3-4 дни всичко ще е наред", каза още Везенков.