Привърженик на Фулъм получи 3-годишна забрана да стъпва на стадион, пише The Athletic. Той бе признат за виновен заради използване на хомофобски език по време на гостуването срещу на Челси на трети февруари.

"Котиджърс“ споделят, че са информирани от общинската полиция, че 25-годишен мъж е пледирал виновен пред съда на магистратите в Уестминстър. В допълнение към санкцията е получил парична глоба.

"Фулъм осъжда хомофобски, омразни и дискриминационни възгласи от всякакъв вид. Фулъм е отдаден да насърчава безопасна среда за всички, свързани с клуба, включително персонал, играчи, привърженици и членове на обществото. Дискриминацията, тормозът или обидите на всякакво естество нямат място във Фулъм и ще продължим да подкрепяме равенството межу всички, асоциирани в клуба“, гласи позицията на лондончани.

Уестмидландската полиция е арестувала трима заради същата причина и на стадион "Молиню“ по време на двубоя Уулвърхемптън - Челси на 8 април.

Нотингам Форест бе призован да разследва хомофобски скандирания в домакинството с Челси на първи януари. В същото време Футболната асоциация започна юридическа процедура и след срещата между Манчестър Сити и "сините“ от осми януари.