Редно е да дам малко актуализация за последните дни в Русе. Въпреки че тази сутрин в 6 БДЖ-то ме докара отново в София и деня ми беше дълъг и разнообразен, искам да ви споделя за срещите ми в Русе. Това написа депутатът от "Да, България" Иван Белчев в своя Facebook профил. 

Ето какво още сподели народният представител: 

"С директора на РЗИ-Русе успяхме да обсъдим темите за началото на новото третирането на комарите със средства, отпуснати от държавата, за които им писах писма още през януари и напомних през юни. Споделих му за идеите за спиране на платеното кръводаряване чрез увеличаване на броя на доброволните кръводарители, като всеки един от тях ще може, ако се наложи, да каже в следващите 6 месеца за кого е предназначена кръвта.

Получих допълнително информация за проблемите с ТЕЛК комисиите и трябва да организирам допълнителна среща с директора на болница Канев, за да подобрим ситуацията.

Проведох среща с представители на малките тир паркинги около Дунав мост и изпробвахме новата система за билети за пореден номер. Системата не работи така, както миналата седмица Община Русе излезе с публикация. Всички други тир паркинги не дават номер чрез достъп до билетната система, а трябва с малкия талон на тира да отидат до гишето на най-новия тир паркинг и там да им дадат номер. За всеки тир трябва да се ходи с кола до това място и така се губят 15 минути.

Няма прозрачност на процеса, кой номер след кого е и ще изискам това да се оправи. Преживях лично процеса като получихме номер за тир, паркитан на един от малките паркинги и ни казаха, че ще чака 3 до 4 часа. Обаждане, че може да преминава е получил след близо 6 часа. Още много работа има тук, за да се получи чист процес. Само не разбрах, защо служителите на частния тир паркинг носят на баджовете си логото на Община Русе. Ще трябва отново да пиша на общинската администрация въпрос.

На Дунав мост разговарях със служителите, които ми споделиха за проблемите със спирането от румънската страна на преминаването на тирове. Проблемът е, че там имат само 2 кантара, а ние пускаме тировете през 4 гишета. Докато в Румъния не увеличат капацитета си с повече кантари, проблемът с многото изчакващи тирове ще съществува. Тема за парламентарни въпроси.

С местната структура на Да, България продължаваме разговорите за предстоящите общински избори и тяхната подготовка, като сме нахъсани да ги спечелим заедно в голямата коалиция ПП-ДБ.

Редовните ми срещи с граждани не спират и винаги можете да ми пишете и да споделите вашите грижи. На ваше разположение съм. Все пак съм представител на народа и най-вече на хората в Русе и региона."