Жоан Лапорта, президент на футболния гранд Барселона, говори в интервю за каталунския "Mundo Deportivo" за Лионел Меси и причините, поради които аржентинецът не се завърна при каталунците.

"Играчът искаше, бащата също, но ситуацията беше трудна. Не искахме това, което се случи предишния път, да ни се случи и им казахме, че когато имаме разрешение за феърплея, ще ги уведомим. След това мина известно време, целият договор беше съгласуван, но Хорхе искаше да дойде да говори с мен и ни каза, че е избрал Интер Маями, защото е прекарал много трудни сезони в Париж, където беше под голямо напрежение, че в Маями той щял да бъде по-спокоен и може да мисли за националния отбор и въпреки че иска да дойде в Барса, не иска да преживява това отнова. Разбираемо е и ние се заехме да работим върху супер трибют към Меси, който Барса трябва да направи", заяви Лапорта.

"Добри. Не сме говорили повече. Пожелаваме му успех в Маями и Барса е неговият дом. Това е връзка, която приключи, когато той отиде в Париж, беше възобновена, без да се постигне това, което и двете страни искаха", добави още президентът на "каталунците".

"Имахме разрешение от Ла Лига да се вместим в договора на Лео. Това беше нещо, което беше обсъдено с Хорхе и всичко беше определено", сподели той, добавяйки, че от клуба не са отправили официално предложение към аржентинеца.

"Някой ми каза да го направя в деня на 125-ата годишнина и срещата с всички онези, които са направили Барса велик през тези 125 години, би било страхотно", каза Лапорта относно мача в чест на Меси, който обмислят на "Камп Ноу".

"Виждам го по-сложно и ще трябва да го попитам. Този път той имаше идеята да дойде, искахме той да дойде, следвайки Шави, борда и мен. Не е писано. Лео се грижи много за себе си, има изключителен талант и винаги може да се представи добре, защото винаги е решаващ, както се видя на Световното първенство", сподели Лапорта за това дали Меси отново може да заиграе в Барселона.