Бронзовата олимпийска шампионка от 2021-ва - Антоанета Костадинова, бе избрана за Спортист номер едно на месец юни. 37-годишната българка спечели два медала на провелите се трети Европейски игри в Полша през миналия месец - бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м пистолет.

Нейният треньор Христо Христов получи награда за изграждане и развитие на нейния талант, а церемонията се състоя в Пресклуб "България".

"До световното първенство нямам време за почивка и трябва да се състезавам с болките в рамото. След Световното ще направя по-сериозна рехабилитация и ще си взема почивка и ще завърна заредена и с желание за нови успехи. Тази година ще я караме по-полека, защото през последните години нямах почивка и на моменти се чувствам изчерпана. В момента имам и комфорт, защото още миналата година взех олимпийската квота, което дава спокойствие", каза Костадинова.

"Всеки един медал, който съм спечелила, е заслуга на моя треньор. Не съм се научила да стрелям сама, не тренирам сама, това е отборна работа и резултатът е за нашия екип. Медалът от Европейските игри ми дава самочувствие и това е важна част от цялостния образ на един състезател", каза още медалистката.

"Не винаги състезанията приключват по най-добрия начин, но в повечето случаи, които не мога да контролирам сама, треньорът ми помага. Точно така се случи на Олимпиадата в Токио. Направих лоши серии и той ме дръпна, каза ми точните думи и след това се върнах в състезанието като нов човек и спечелих медала", призна Костадинова.

"Всичко е много труд, не разчитам на късмет в моята треньорска работа. Спомням си всички състезания, медали. Имали сме много хубави и много лоши моменти в съвместната ни работа", добави треньорът Христо Христов.