Десислава Величкова бе щастлива от спечелената първа титла на националния отбор за мъже под 17 години. Селекционерът на тима даде интервю за официалния сайт на БФ Волейбол часове след триумфа в Албания. Волейболистите ни станаха номер 1 на Балканското първенство в Тирана след четири поредни победи. Тя увери, че отборът ще работи още по-усърдно за предстоящото Европейско първенство в Подгорица, Черна гора.

Честита балканска титла! С какво ще запомните този шампионат?

- Благодаря! Доволна съм от представянето на момчетата. Постигнахме това, за което бяхме дошли. Тръгваме си удовлетворени.

Колко важен е този трофей за отбора?

- Една сериозна крачка към Европейското първенство. Даде на момчетата повече самочуствие, повече увереност и видяхме конкурентите докъде са преди Европейското.

Изиграхте много добри мачове срещу Сърбия на полуфинал и във финала срещу Турция, безкомпромисна победа, но първия мач все пак изпитвахте трудности, на каво се дължеше това?

- Първият мач на всякакво първенство е тежък от психологическа гледна точка. И нашият отбор дойде на Балканиадата без контролни срещи. Това, според мен, оказа малко влияние. Но показахме характер, желание и излязохме победител срещу Румъния.

Имате трима състезатели с индивидуални награди, ще даде ли това увереност и повече самочувствие за качествата на отбора?

- Абсолютно – да! Това е оценка за техните възможности и качества, и надявам се, това да им помогне да са още по-концентрирани и отдадени в тренировките.